Verrot lekker, bestseller kookboek met foto’s van Maarten Weij

Eerder schreef ik al over het kookboek “verrot lekker”. Inmiddels is het boek verschenen en staat het op de 4e plek in de kookboeken bestsellerlijst! Een enorme prestatie!

In dit rijk met foto’s geïllustreerde kookboek nemen mijn foto’s een prominente plaats in. De foto’s zijn allen op locatie gemaakt. In de keuken, smaaklab en op de boerderij. Geen fotostudio maar een combinatie van omgevingslicht en flitslicht.

De aanpak was vrij eenvoudig; leuk detail is dat we gemiddeld niet meer dan 5 minuten nodig hadden om een situatie te fotograferen. En vaak was het de eerst gemaakte foto die gebruikt is in het boek.

Ik werk niet graag met statief, alleen als het niet anders kan. En voor de spreads kon het wel anders; hiervoor klom ik op de tafel om de gerechten recht van boven te kunnen fotograferen.

Er zijn ongeveer 150 foto’s gebruikt in het boek, meerdere op dubbele spread, maar voor de nabewerking heb ik op 1 foto na geen gebruik gemaakt van photoshop. Alle foto’s hebben enkel een standaard bewerking gehad van kleur, contrast en helderheid. Geen retouche, geen gepoets, geen geknip/plak; totaal geen manipulatie. Behalve dan die ene foto….

Benieuwd naar het resultaat? In mijn portfolio vind je wat voorbeelden, net zoals in een eerder blog. En hier kan je een inkijkexemplaar openen.